Halskraver

Få en velformet halskrave til aflastning

Der kan være mange årsager til, at nakkeregionen har brug for støtte og aflastning. Det kan eksempelvis være i forbindelse med piskesmæld efter et trafikuheld. Med den rigtige halskrave lettes belastningen, og det lindrer i høj grad smerterne. Hos Bandagisten Forssling & Co A/S er vi eksperter i fremstilling af halskraver, og vi har et bredt udbud af forskellige halskraver til forskellige behov.

Bløde halskraver

En blød halskrave er er formet efter halsens anatomi og giver aflastning og støtte til nakkens struktur og muskulatur. Den bløde halskrave har en komfortabel pasform og følger hagens og brystets facon. Den bløde halskrave er bl.a. til patienter med midlertidig eller let aflastning af nakken ved eksempelvis hold i nakken, stivhed, overbelastet muskulatur eller piskesmæld.

Stive halskraver

Stive halskraver anvendes ved brud (fraktur) på halshvirvelsøjlen eller andre nakkeskader efter operationer for stabilisering og immobilisering af nakkeområdet. Kraven har en god pasform med plads til hagen, og den lukkes let med stropper.

Individuelle kraver fra eget værksted

Individuelt fremstillet halskrave er den korrekte løsning, når der skal tages helt specielle hensyn. Ved lidelser som eksempelvis ALS, Sclerose og ledgigt er det optimalt at fremstille en individuel halskrave. Det er muligt for bandagisten at fremstille halskraven individuelt med den støtte og pasform, som er tilpasset den enkeltes behov. Til halskraver som er individuelt produceret, er det bandagistens faglige vurdering efter konsultation og samtalen, der afgør, hvilke typer af materialer og lukninger der anvendes i fremstillingen.

Ring og få vejledning

Vi har 5 klinikker i Region Sjælland, i byerne Sorø, Kalundborg, Næstved, Slagelse og Holbæk. Du bestemmer selv, hvor du vil have tid til en konsultation og samtale med vores bandagist.

Er du i tvivl eller har spørgsmål er du meget velkommen til at ringe til os på tlf.: 5783 4110.

 

Blød halskraveIndikation: Cervical symdrom, hypermobilitet, overbelastning af nakkemuskulaturen, whip-lash, degenerative forandringer i halshvirvelsøjlen.Funktion: Let aflastning af nakken, let indskrænkning af flexion/extentionsbevægelser.Materiale: Skumgummi med tricobetræk og velcrolukning. Halskrave Vestsjælland
Fast halskraveIndikation: Kronisk recidiverende cervicalsyndrom, cervicale rodirritationer, simple og stabile frakturer, postoperativ efter luxationer/luxationsfrakturer, rheumatoid artrit.Funktion: Aflastning af nakken, middel indskrænkning af flexion/extention, sagiale bevægelser og af den axiale rotation.Materiale: Støttekrave i plastozote eller plast med høj stabiliserende virkning. Halskrave Sorø
Specielt fremstillet halskraveFor enkelte lidelser som fx: ALS, DS, rheumatoid artrit, følger efter frakturer, ved trachestomi, torticollis, etc., kan det være nødvendigt at udforme en halskrave helt efter den enkeltes behov.Det er for bandagisten muligt at fremstille en halskrave med den støtteevne og form, der er påkrævet, i alle tænkelige materialer.